ГОДИНА ЗЕМЛІ – 2017

25 березня 2017-го року відбудеться екологічна акція Година Земліі!
25 березня 2017-го року відбудеться екологічна акція Година Земліі!

Година Землі — щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), котра проводиться останньої або передостанньої суботи березня, і закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов’язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети. Вперше подія була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, та отримала світову підтримку у 2008.

До ініціативи вже приєдналися 50 українських міст, а «без світла» лишаться такі відомі пам’ятки по всій Україні як Луцький замок, Обласний музично-драматичний театр ім. М. Куліша у Херсоні, телевежа на Високому замку у Львові, Свято-Благовіщенський собор у Харкові, Приморський бульвар в Одесі, найвища будівля Києва – ТРЦ Gulliver, та багато інших.

Традиційно багато різноманітих подій кампанії пройдуть в різних містах України. 28 березня о 20:00 у Києві в ТРЦ Gulliver розпочнеться акустичний концерт Години Землі. У концерті візьмуть участь талановиті молоді українські виконавці, серед яких скрипалька Катерина Чечель, учасниця оркестру Lords of the Sound і струнного квартету Міра, група МУ 17, а також український кавер дует B&B Project. З 26 березня до 26 квітня біля торгово-розважального центру діятиме фотовиставка «Лісові історії», на якій представлять видовищні фотографії лісів України та їх мешканців. А на вулиці Іллінській в Арт-дворі пройде еко-ярмарок українських майстрів, де можна буде придбати вироби та відвідати тематичні майстер-класи. Вхід на всі заходи вільний.