ТРЕНІҐ ЗА ПРОГРАМОЮ МІЖНАРОДНОГО ПРОЕКТУ MoPED

Доцентка кафедри біології та екології, к.б.н. Тетяна Микитин взялиа участь у навчальних тренінґах і семінарах, спрямованих на вдосконалення професійної майстерності, медіаосвітньої грамотності та цифрової компетентності, які проходили в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Тренінґи організовано у рамках діяльності міжнародного проєкту програми ЄС ERASMUS+ КА2 – №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP “Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних технологій викладання – MoPED”.
Під час тренінґових занять учасники ознайомилися з методикою формування дизайнерського мислення, технологіями формування критичного мислення та медіаграмотності. Особливу зацікавленість у всіх викликали технології активного навчання, продемонстровані польськими колегами. Освітня діяльність передбачала індивідуальне виконання проєктних завдань, роботу у парах і малих групах й була спрямована на розробку міні-проєктів. Кожна команда презентувала підготовлені продукти спільної діяльності, обговорення яких викликало жваву дискусію.

Як зазначила учасник академічної групи проєкту, доцент Інна Червінська, основною метою та завданням тренінґових занять було представлення кращих європейських практик модернізації вищої освіти та знайомство з інноваційним досвідом і напрацюваннями польських партнерів міжнародного проєкту. Сподіваємося, що отримані знання та досвід знайдуть гідне втілення в освітньому процесі нашого університету.

Тренінґи для викладачів закладів вищої освіти організовані за результатами навчальних практик та семінарів європейських та українських партнерів проєкту: Кіпрський університет, Університет Деусто, Краківська гірничо-металургійна академія. По завершенні тренінґового інтенсиву усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.