Участь кафедри біології та екології у міжнародній конференції “Праліси помірної та бореальної зони в умовах глобальних змін”

Викладач кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Черепанин Р.М. взяв участь у одній із найбільших міжнародних конференцій присвячених пралісовим екосистемам “Праліси помірної та бореальної зони в умовах глобальних змін” (Temperate and boreal primeval forests in the face of global change).

Захід відбувся в Національному лісотехнічному університеті України та на базі науково-дослідних відділень Карпатьского біосферного заповідника за організаційної підтримки Швейцарського Федерального Інституту Дослідження Лісу, Снігу та Ландшафтів (Swiss Federal Institute for Forest, Snow and Landscape Research WSL).

Черепанин Р.М. взяв участь в постерній сесії в секції “Primeval and unmanaged forests as refuge and source fro populations of highly-demanding species: hotspots or coldspots?” з темою “Impact of high-altitude forests on the populations of rare arctic-alpine plant species” (Вплив високогірних лісів на популяції рідкісних аркто-альпійських видів рослин).

Мета конференції – об’єднати глобальну спільноту вчених, що працюють над екологією та динамікою помірних та бореальних пралісів та їх взаємодією з місцевими людьми. Учасники представили свої дослідження та обговорити, як глобальні зміни можуть вплинути на ліси помірної та бореальної зони.