15-ий З’їзд Українського Ботанічного Товариства

Впродовж 30 вересня – 04 жовтня 2024 року на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Херсонського державного університету відбудеться 15-ий З’їзд Українського ботанічного товариства. Організаторами З’зду є також Українське ботанічне товариство, Національна академія наук України, Інститут ботаніки імені М.Г. Холодного, Міністерство освіти і науки України.
У рамках роботи З’їзду в офлайн- та онлайн-форматах будуть представлені результати актуальних авторських досліджень провідних науковців з усіх регіонів України. Окрім пленарної сесії робота учасників з’їзду відбуватиметься у 8 секціях (“Мікологія і ліхенологія”, “Охорона рослинного світу”, “Колекції рослин та грибів”, “Селекція, інтродукція, ресурсознавство”, “Систематика та флористика судинних рослин”, “Геоботаніка та екологія рослин”, “Альгологія та бріологія”, “Біотехнологія, фізіологія та біохімія, клітинна та молекулярна біологія”, 3 круглих столах (“Громадська наука та участь аматорів у вивченні фіторізноманіття”, “Наукові дослідження на територіях природно-заповідного фонду”, “Ботаніка та екологія у закладах середньої та вищої освіти”. Окремі дослідження будуть також репрезентовані у форматі постерної сесії.
Організатори запрошують усіх зацікавлених осіб прослухати пленарні лекції і секційні доповіді науковців. Відкриття і пленарна сесія відбудуться 30 вересня 2024 в аудиторії 23 адміністративного корпусу університету. Початок роботи о 11.00.

Програму З’зду можна завантажити тут: ПРОГРАМА XV З’ЇЗДУ УКРАЇНСЬКОГО БОТАНІЧНОГО ТОВАРИСТВА