Робоча нарада у Мінекоенерго

Департамент екомережі та природно-заповідного фонду Міністерства енергетики та охорони довкілля та кафедра біології та екології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника 22 жовтня 2019 року провели робочу нараду щодо обговорення питання формування зведеної схеми екомережі України в рамках виконання договору “Розроблення проекту зведеної схеми формування екологічної мережі (другий етап)”, на базі Оргуського інформаційно-просвітницького центру при Міністерстві.

З вітальним словом та вступною доповіддю до учасників наради звернувся директор Департаменту екомережі та територій природно-заповідного фонду Мінекоенерго Віктор Клід. Опісля чого завідувачка кафедри біології та екології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, к.б.н., доц. Мирослава Миленька здійснила аналіз сучасного стану розроблення та впровадження регіональних і місцевих схем формування екомережі в адміністративному розрізі України.

Доцент кафедри біології та екології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, к.б.н. Віктор Шпарик доповів про реалізацію зведеної картографічної частини екомережі та виявлені методологічні розбіжностейі у розробленні регіональних і місцевих схем формування екомережі, проблеми щодо їх розроблення і впровадження. Окрім того він представив напрацьовані пропозиції щодо подальшого розроблення та завершення підготовки проекту Зведеної схеми формування екомережі України як складової частини Генеральної схеми планування території України

Доцент кафедри біології та екології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, к.б.н Андрій Заморока доповів про розроблений проєкт оновлених методичних рекомендацій щодо розроблення регіональних та місцевих схем формування екомережі. Також представив проєкт методики розроблення зведеної схеми формування екологічної мережі України.