Пам’яті Шумської Надії Василівни (1963-2021)

Катедра біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з глибоким сумом сповіщає, що 20 березня 2021 р. завершила свій життєвий шлях наша колега, доцент катедри, педагог, вчена-ботанік, наставниця багатьох дипломників і аспірантів, керівниця ботанічних досліджень, кураторка гербарію катедри, кандидат біологічних наук Шумська Надія Василівна.

Надія Шумська працювала на катедрі біології та екології від самих витоків, а у період з 2016 по 2017 – очолювала її. Вона заснувала ботанічний напрям досліджень, залишивши по собі цілу плеяду учнів, а її дітищем став науковий гербарій катедри. На жаль, пані Надія не встигла втілити у життя свій задум – перетворити науковий гербарій у національне надбання. У її доробку близько сотні наукових праць присвячених флорі і рослинності водойм, лісів та лучних степів, головно Івано-Франківської області.

Пані Надія була активним природоохоронцем, створивши низку заказників та пам’яток природи у Івано-Франківській області. Близько десятиліття вона пропрацювала науковим співробітником Галицького національного природного парку, заклавши гербарні фонди та основи ботанічних досліджень на його терені.

Катедра біології та екології висловлює глибокі співчуття рідним та близьким, друзям та колегам Надії Василівни.
***
Прощання з Надією Василівною Шумською відбудеться у неділю 21 березня 2021 р. о 17:00 у церкві Св. Петра і Павла, за адресою Набережна ім. В. Стефаника. Похорон у понеділок 22.03.2021 о 12:00 на кладовищі у с. Угринів біля Івано-Франківська.