УВАГА! ТЕРМІН ПОДАЧІ МАЛЮНКІВ НА КОНКУРС ПРОДОВЖЕНО ДО 10 ЧЕРВНЯ!

Конкурс креативного малюнку на етноекологічну тематику

Як пов’язані культурна спадщина та екологія? Насправді взаємопроникливо. Коли певна територія стає непридатною для життя, з часом зникає і вся місцева культура, яка століттями створювалася предками.
Протягом останніх десятиліть в Україні висохло близько 10 тисяч річок. Це означає, що більше не використовуються їхні старовинні назви, зникають з ужитку пісні, казки, легенди, пов’язані з цими річками.
Вирубування лісів загрожує не лише затопленням цілих регіонів, а й, змушуючи жителів постійно відновлювати втрачене, «вимиває» багатство місцевих традицій та звичаїв.
Надмірне використання пластику нав’язує прості швидкі побутові рішення, створюючи споживацьке суспільство, яке все менше схильне заглиблюватися в культуру та історію, а також бути відповідальним за майбутнє.
Збереження самобутньої природної спадщини, як однієї з найвищих цінностей народу – одне з найважливіших завдань, яке стоїть перед сучасною креативною й екосвідомою молоддю. І перший крок д до цієї високої мети – це актуалізація ключових екологічних проблем, привернення до них уваги громадськості. Саме тому кафедра біології та екології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” спільно з Департаментом освіти, науки і молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Галицьким національним природним парком оголошують конкурс дитячого креативного малюнку на етноекологічну тематику і запрошують до участі у ньому учнів закладів середньої освіти міста Івано-Франківська й області. Для цього потрібно до 10 червня 2021 року надіслати на електронну адресу kbe@pnu.edu.ua зображення свого малюнку і додати до нього заповнену коротку реєстраційну форму.
Кращі 12 робіт будуть відібрані для формування екологічного календаря на 2022 рік, а їх автори отримують цінні призи (екосумку із сюрпризом) та запрошення на безкоштовне відвідування Галицького національного природного парку і Центру реабілітації диких тварин, що при ньому.
Збережемо землю наших предків нашим нащадкам! Адже, немає більшого джерела сили, ніж Природа і власне коріння!
Чекаємо Ваших шедеврів! Бажаємо успіху!