Практика в Румунії

Наші студенти екологи пройшли навчальну практику в Румунії! В рамках проєкту співробітництва Словаччини, Угорщини, Румунії та України – «Carpathian Forest School», за сприяння Туристичної асоціації Івано-Франківщини студенти спеціальності екологія разом із академічними наставниками (доцентами кафедри біології та екології Віктором Шпариком і Надією Різничук) відвідали «Гірський Природний Парк Марамуреш».
На протязі 3 днів студенти отримали навички життя в кемпінгу, пройшли майстер клас із надання першої медичної допомоги в горах, ознайомились із структурою парку, обмінялись досвідом із своїми румунськими колегами та чудово провели літній час в карпатському лісі. Спеціально для студентів були проведені ряд екскурсій, зокрема, відвідали терасове болото над містом Вішеу Де Сус, а також високогірне лісництво Мармароського масиву. Студенти здійснили денну прогулянку у високогірні букові праліси, де працівники національного парку в природних умовах показали важливість цих унікальних пам’яток природи для збереження, повноцінного функціонування лісових екосистем та біорізноманіття.
Разом із науковим відділом національного парку проведено ряд тренінгів під відкритим небом. Основною темою «Лісової школи» була проблема низького рівня обізнаності важливості збереження природних лісів та біорізноманіття. Викладачами кафедри біології та екології проведений семінар еколого-освітнього напрямку, на якому студенти провели дискусію і вибрали найбільш ефективний стиль комунікації із учнями і студентами та інформаційні джерела для ведення еколого-просвітницької діяльності. Також, проведене змагання команд із організації екологічних польових шкіл для школярів та студентів. Проєкт студентів кафедри біології та екології «Екологічна лісова олімпіада» зацікавила всіх учасників семінару, була високо оцінена румунськими колегами та працівниками національного парку.