Заключна презентація світлин Василя Фіцака

24 квітня у виставковому залі університету відбулась заключна презентація фотовиставки Василя Фіцака. Завідувачка кафедри біології та екології Миленька Мирослава Миронівна розповіла студентам та гостям про Міжнародний науковий центр “Білий слон”.
Розташований в зоні субальпійської рослинності, МНЦ “Білий слон” є унікальним осередком для вивчення біорізноманіття гірських екосистем. Саме тут минулого року встановили метеорологічну станцію для еколого-кліматичного моніторингу, аналог якої знаходиться на дослідницькій станції імені Академіка Вернадського в Антарктиді. До того ж, колишня обсерваторія і досі зберігає потенціал для розвитку астрономічних спостережень. Зважаючи на мальовничу природу карпатських гір та науково-дослідницькі можливості, “Білий Слон” є перспективним осередком розвитку туризму та рекреації.
Вдячні завідувачці кафедри Миленькій Мирославі Миронівні за захопливу віртуальну екскурсію до МНЦ “Білий слон”! Студенти та гості залишились в захваті від виставки та вже планують майбутні походи в гори, а особливо – на гору Піп Іван.
Від завтра колекція світлин мандруватиме далі, а ми продовжуємо працювати над новими ідеями та науково-пізнавальними заходами для студентів та гостей нашого університету!