Відкрита лекція Ірини Фіщук: цілі сталого розвитку та локальне фермерство

Яким чином незворотні глобальні зміни екосистем можуть призвести до зникнення невеликих громад та їх унікального культурного надбання? Яким чином збереження та різного роду підтримка малих фермерських господарств на пряму пов’язана із цілями сталого розвитку? Відповіді на ці та багато інших запитань обговорили  студенти спеціальностей екологія, географія, лісове господарство, а також студенти суміжних спеціальностей у ході лекції із Іриною Фіщук  – засновницею агенції  Grant Guide Ua, Голови правління ГС “Дорога смаку Прикарпаття”.

Очевидно, що в умовах глобалізації, невпинно зростаючого антропогенного навантаження на довкілля та, як наслідок, деградації природних екосистем, невеликі місцеві громади та їх ремесло перебувають під загрозою. Саме комплексний, міжгалузевий підхід щодо сприяння локальному фермерству, крафтовому виробництву та ремеслу, забезпечить не тільки підтримку місцевих громад, а також вбереже від зникнення їх унікальні традиції та культурну спадщину.